Citesti acum…
“Efervescenta unui nou inceput este fantastica”

“Efervescenta unui nou inceput este fantastica”

de  Dana Tudoroctombrie 1, 2015

Carmen2

Am avut ocazia sa fiu in preajma Mirelei Carmen Lavric in perioada in care invata pentru examenul de facultate. Alegea un drum deloc batatorit, acela al Facultatii de Psihologie, Sociologie, Pedagogie a Universitatii Bucuresti, specializarea Asistenta Sociala, aflata pe atunci in etapa zero de dezvoltare in tara noastra. Nu intelegeam decat ca, probabil ca avea un suflet foarte bun, atata vreme cat isi dorea sa isi dedice viata cauzelor sociale. Mai bine de douazeci de ani mai tarziu, este unul dintre profesionistii seniori ai domeniului serviciilor sociale in Romania si mentorul canalului nostru dedicat.

Specializarea sa in domeniu data de experienta practica este completata de multe formari academice: un curs post-universitar, un masterat in Supervizare in servicii sociale si sanatate mentala la Facultatea de Psihologie si Asistenta sociala a Universitatii de Vest Timisoara, licenta in Administratie Publica, o specializare in tulburari de dezvoltare pentru copilul de 0-3 ani in Israel si o alta in Leadership si Guvernanta, curs online organizat de Harvard Kennedy School – Executive Education.

A participat activ la elaborarea propunerilor de acte normative, a standardelor de calitate pentru serviciile din domeniul social oferite in Romania, a initiat si coordonat grupuri de lucru cu tematici diverse, a furnizat in calitate de formator sesiuni de pregatire pentru diferite categorii de profesionisti, fiind formator acreditat in domeniul serviciilor sociale. A urmat programe de formare de formatori, fiind specializata in domeniul respectarii si promovarii drepturilor copilului. Are o experienta de lucru in servicii sociale derulate la nivelul sectorului guvernamental cat si neguvernamental, a oferit consultanta ambelor sectoare si a condus echipe mari de angajati, cat si proiecte de anvergura.

Care sunt gandurile pe care le are la un nou inceput de drum, atat al nostru, cat si al ei, dupa cum veti afla in cele ce urmeaza:

Ce inseamna un mentor, din perspectiva ta?
Pentru a fi mentor trebuie sa ai ce oferi: experienta, pasiune, perseverenta, cunostinte, atitudine, intelepciune – lista ar putea continua – si in acelasi timp sa doresti sa oferi toate acestea, sa doresti sa fii un model profesional si uneori poate si un model personal.

In cazul evolutiei tale profesionale, ce rol au avut mentorii? Cum i-ai gasit?
De la mentori am invatat sa devin un profesionist, cu valori si principii. Si pentru ca profesia mea se imbina foarte mult cu viata insasi, pot spune ca mentorii mei m-au ajutat sa devin persoana care sunt astazi. I-am gasit, in diverse momente ale vietii mele, printre profesori, sefi, colegi sau prieteni si au fost sau sunt inca, aceia pentru care am simtit ceva deosebit, apreciere, stima, simpatie, posibilitatea de a comunica deschis, o chimie aparte….

Ai avut mentori si pentru dezvoltarea personala? Daca da, ce impact au avut acestia asupra ta?
Profesia mea mi-a influentat viata si reciproca este intr-o oarecare masura valabila. Ceea ce fac, simt sau gandesc, adica ceea ce sunt eu, m-am cladit judecand, comparand, invatand, comunicand, dorind sau preluand si chiar daca n-am numit un mentor anume ca fiind mentorul meu de dezvoltare personala, este ceea ce mi s-a intamplat si am trait cu fiecare dintre ei.

Unde cauti in prezent inspiratie pentru dezvoltarea ta?
Chiar in acest moment incep o noua etapa in viata mea, atat profesionala cat si personala, si mi-am creionat un plan pentru care va trebui sa-mi gasesc resursele necesare sa-l pun in practica. Caut si ma inspir de la colegi, prieteni si familie. Caut confirmari, incurajari si sfaturi de la toti cei la care tin si care ma iubesc si apreciaza la randul lor. Efervescenta unui nou inceput este fantastica, merita traita macar o data in viata!

Poti mentiona o situatie in care ai observant pe cineva inflorind, datorita faptului ca a avut un mentor aproape?
Ma pot gandi la mine, cu ani buni in urma, cand eram proaspat absolvent de facultate, intr-un domeniu reaparut dupa anul 1989, insa insuficient cunoscut si valorizat. Nu imi era deloc clar cum sa imi incep cariera profesionala, ce ar trebui sa fac sau care ar putea fi angajatorii. Si atunci am avut sansa sa cunosc un profesionist in domeniul meu de activitate, cu multa experienta de lucru in tara de unde venea, Australia. El m-a ajutat sa depasesc sentimentul de dezamagire pe care il aveam dupa ce terminasem o facultate insa nu stiam ce pot sa fac, unde as putea sa lucrez, m-a ajutat sa inteleg cum pot sa aplic cunostintele dobandite, m-a invatat acele tips and tricks ale profesiei, practic mi-a aratat calea… si am devenit increzatoare, mandra de meseria aleasa dar si fericita pentru un viitor pe care il intrezaream provocator dar frumos…

Cum gasim mentorul cel mai potrivit pentru noi?
Oare trebuie sa-l cautam sau viata ne aduce laolalta intr-un anumit moment?

De ce ai ales sa fii mentor in comunitatea Chic-Elite?
Pentru ca am ce oferi si imi doresc sa ofer.

Care sunt valorile tale si ce iti propui sa le transmiti mai departe celor care se vor alatura grupului de discutii pe care il vei mentora pe Chic-Elite?
Importante pentru mine si ceea ce imi ghideaza stilul de viata si modul de lucru sunt ambitia, angajamentul, asertivitatea, calmul, generozitatea si optimismul. Le voi transmite cu drag celor care vor dori ca eu sa le fiu mentor cate ceva din ce stiu si gandesc.

Care este reactia ta?
Articol bun
50%
Autor recomandat
50%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord