Citesti acum…
“Dreaming”, Calendarul Pirelli 2019, si femeia contemporana

“Dreaming”, Calendarul Pirelli 2019, si femeia contemporana

de  redactiaianuarie 21, 2019

O poveste spusa prin intermediul fotografiilor despre aspiratiile si hotararea a patru femei de a-si atinge obiectivele, fiecare dintre ele urmarindu-si propriile visuri si pasiuni. Acesta este „Dreaming„, Calendarul Pirelli din anul 2019, acum in cea de-a saisprezecea editie, realizat de Albert Watson in luna aprilie, in orasele Miami si New York, si prezentat miercuri la Pirelli HangarBicocca, din Milano.

Calendarul cuprinde patruzeci de fotografii ce afiseaza povestile personajelor portretizate de Gigi Hadid cu Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland cu Calvin Royal III si Laetitia Casta cu Serghei Polunin. Fotografiile, color si alb-negru, sunt realizate in formatul cinematografic 16:9, fiind inspirate de pasiunea lui Albert Watson pentru arta filmului.

„Cand am acceptat acest proiect”, spune Watson, „mi-am dorit sa il realizez intr-un fel diferit fata de cel al altor fotografi si m-am intrebat care ar fi acesta. In cele din urma, am cautat sa realizez poze de o calitate foarte buna, cu profunzime, care spun o poveste. Am vrut sa creez ceva mai mult decat un simplu portret – am dorit sa arate ca un moment dintr-un film. Mi-am propus ca privitorii Calendarului sa vada ca scopul meu a fost fotografia in forma sa cea mai pura, una care exploreaza femeia aflata in fata camerei si care creeaza o situatie care ar putea transmite o viziune pozitiva asupra femeii contemporane„.

In povestea despre realizarea Calendarului, fotograful vorbeste despre propriile sale visuri si despre eforturile si sacrificiile pe care le implica.

„Pentru ca un vis sa devina realitate, trebuie sa lucrezi din greu. Dintotdeauna au luat-o pas cu pas, atingand cate un obiectiv pe rand, fara sa vreau sa ajung imediat la varf. Chiar daca uneori ma gandesc ca aceasta scara poate urca la infinit, cred ca merita sa continui sa iti stabilesti tinte tot mai ambitioase.”

Fotograful spune ca fiecare dintre cele patru femei se concentreaza pe viitor si “are propria sa individualitate, propriul sau scop in viata si mod de a face lucrurile. Prin urmare, tema centrala este cea a “visurilor”, iar ideea de baza din spatele intregului proiect este de a spune o poveste in patru “mini-filme”. Prin acest lucru am vrut sa transmit sperantele si modul protagonistilor de a privi viitorul, intr-un mod care sa duca cu gandul la aspectul visului.

Un exemplu in acest sens este personajul interpretat de Gigi Hadid, a explicat el. Ea s-a despartit recent de partenerul ei, traieste singura intr-un turn de sticla si singurul ei prieten si confident este Alexander Wang“Cred ca exista si un grad de angoasa in aceste imagini. Prin personajul lui Gigi Hadid, am vrut sa transmit starea unei femei care se gandeste la viitor dar si sa ii dezvalui starea actuala, cea de singuratate. O vedem gandindu-se la ce are de facut, la ce va face maine. Am vrut ca rolul ei sa fie mult mai minimalist decat al celorlalte femei, lucru care se reflecta in scenografia unde am realizat portretele ei”.

Julia Garner joaca rolul unei tinere fotografe care iubeste natura si singuratatea. Iata ce spune Watson despre ea: “Julia este o actrita foarte talentata si a intrat direct in pielea personajului. Ea a interpretat rolul fotografului de natura care viseaza la expozitii de succes. Am realizat sedinta foto intr-o gradina tropicala din Miami, care s-a dovedit a fi locul perfect pentru ce ne doream sa facem.”

Misty Copeland, al carei partener in Calendar este Calvin Royal III, este interesata, de asemenea de viitor, imaginandu-se devenind celebra in lumea dansului. “Incercarea de a avea succes este motivatia ei,“ spune Watson. Personajul lui Copeland, care isi castiga existenta dansand intr-un club, si-a construit o mica scena in gradina, unde exerseaza pentru a deveni o vedeta, uneori impreuna cu iubitul ei, interpretat de Calvin Royal III”.

In cele din urma, Lastly, Laetitia Casta este o pictorita care traieste intr-un apartament tip studio, cu partenerul ei, interpretat de Sergei Polunin. Amandoi viseaza la succes: ea ca artist, el ca dansator. “Ce este interesant”, spune Watson, “este ca, in viata reala, Laetitia face intr-adevar sculptura si creeaza opere de arta in timpul liber. Acest lucru a ajutat-o sa intre in pielea personajului. Am decis sa facem sedinta foto cu ei in aer liber, pentru a le oferi scenelor lumina naturala. Atmosfera tropicala din Miami este o componenta cheie in aceasta imagine.

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord