Citesti acum…
„D’inspiratie” – ideea care nu a vrut sa plece

„D’inspiratie” – ideea care nu a vrut sa plece

de  Dana Tudoraprilie 15, 2019

„Ce este creativitatea? Relatia dintre o fiinta umana si misterele inspiratiei”, spune Elizabeth Gilbert, in cartea sa „Big Magic, Creative Living Beyond Fear”.

Inspiratia – un cuvant incredibil de generos, de profund si, ca sa preiau de la Gilbert, magic! „Ideile plutesc la nesfarsit in jurul nostru, cautand parteneri umani interesati (ma refer la orice fel de idee – artistica, stiintifica, industriala, comerciala, etica, religioasa, politica). Cand o idee considera ca a gasit pe cineva – sa spunem, pe tine – care ar fi capabil sa o aduca in lume, iti va face o vizita. Va incerca sa iti atraga atentia. In marea majoritate a cazurilor, nu vei observa. Cel mai probabil din cauza ca esti atat de consumat de dramele, anxietatile, distragerile, insecuritatile si sarcinile tale incat nu esti receptiv la inspiratie. Poti pierde semnalul pentru ca te uiti la TV, esti la cumparaturi sau rasnesti gandul legat de cat de suparat esti pe cineva sau de esecurile ori greselile tale, sau esti doar in general ocupat. Ideea va incerca sa iti atraga atentia (poate pentru cateva momente, poate pentru cateva luni sau chiar cativa ani), dar cand va realiza in sfarsit ca nu este luata in seama, se va muta la altcineva”, scrie Elizabeth Gilbert in cartea amintita. Si, vai, ce moment mai bun sa o lecturez acum, pentru ca mintea mea rationala se simte bine sa inteleaga ce i s-a intamplat:) Adica…

Cam de pe cand am inceput sa lucrez pe cont propriu, deci in urma cu 9 ani, m-a vizitat ideea de a realiza interviuri video cu oameni care au forta de a-i inspira pe cei din jur sa aiba o viata mai buna si sa contribuie la o lume mai buna in jurul lor. Ideea a fost admirabil de incapatanata si rabdatoare cat sa revina din cand in cand si sa ma traga de maneca: „sunt inca aici!”. Ba mai mult decat atat, mi-a si oferit cateva experiente ca sa imi dea ocazia sa ma acomodez cu ea, asternandu-mi inainte o serie de proiecte video care mai ca nu imi spuneau „uite, vezi, poti!”.

De peste 24 de ani, meseria mea este despre a cauta ce anume face un om / un proiect / o afacere sa iasa din multime. Toate acestea, dintr-o confortabila culisa unde observ, ma minunez si admir bogatia care mi se releva. Dar daca as fi putut da mai departe, in mod nemijlocit, aceasta experienta, astfel incat momentul meu privilegiat sa devina si al altora? Un fel de leapsa a inspiratiei!

Ideea a izbandit – D’inspiratie by Dana Tudor a vazut lumina online-ului chiar de ziua mea, aranjament deloc programat dar asezat cum nu se putea mai frumos. Este proiectul video prin care imi propun sa aduc in fata camerei oameni care stapanesc si slefuiesc cu maiestrie, prin activitatea lor de zi cu zi, abilitati ce ne pot inspira si sustine sa ne dezvoltam, sa ne aducem visurile in realitate, sa cream o lume mai buna in jurul nostru si sa ne raspundem la intrebari care ne framanta.

Primul meu invitat este Andrei Rosu, sportiv de anduranta si blogger. Realizarile sale experioare sunt publice, mai putin cele interioare. Pe acelea le-am cautat – cum si-a gasit drumul, cum si-a depasit temerile, cum si-a ales provocarile, cum a reusit sa creeze o afacere din pasiunea lui. Despre dialogul lui interior zilnic, frici, auto-disciplină, forta „de ce”-ului, transformare, cum iti cuceresti propriile varfuri si multe, multe altele, imediat ce apesi play:)

Acest proiect este posibil pentru ca am in jurul meu o galerie de profesionisti si suporteri nu doar impecabili d.p.d.v. profesional, ci si cu inimi mari, mari de tot, carora le multumesc pentru ca sunt:)

Productie video – Follow Art Production
Project coaches – Simona Nicolaescu, Ramona Gherasim
Parteneri – Georgiana Trandafir, Managing Partner, Trandafir & Associates, Chic-Elite, Oblyo Digital Agency, Restaurat Dada (locatie filmare), Alexandru Soare (foto)
Naming – Cristina Lincu

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord