Citesti acum…
Conferintele „Pactul pentru munca”, pentru diminuarea crizei fortei de munca

Conferintele „Pactul pentru munca”, pentru diminuarea crizei fortei de munca

de  redactiaseptembrie 6, 2019

Peste 5000 de locuri de munca sunt disponibile doar in Cluj-Napoca. Capitala Transilvaniei este unul dintre orasele Romaniei care duce o acuta lipsa de forta de munca. Domeniile sunt diverse, dar cea mai cautata profesie este cea de programator. Cum facem sa atragem personal calificat, care este tendinta pietei muncii, cum ii convingem pe cei din conducerea marilor companii sa nu isi mute productia in alte tari sunt doar cateva dintre temele care vor fi abordate in cadrul primei intalniri din seria conferintelor Pactul pentru Munca, care va avea loc pe 11 septembrie, la Cluj- Napoca.

Ministrul Fondurilor Europene, antreprenori de top, manageri de succes, reprezentanti ai administratiei locale dar si specialisti in fiscalitate si stiinte juridice vor dezbate problemele cu care se confrunta antreprenorii si angajatii deopotiva pentru rezolvarea deficitului de forta de munca indeosebi specializata. In cadrul conferintei va fi prezentat si lansat un ,,Studiu privind ocuparea fortei de munca din Romania in contextul UE. Analiza celor mai recente date”, realizat de Asociatia de Analiza Decizionala si Strategica.

Printre cei care vor aborda subiectele legate de criza fortei de munca si impactul acesteia asupra activitatii companiilor se numara Roxana Minzatu – Ministrul Fondurilor Europene, profesorii Mircea Cosea si Mihaela Lutas, dar si Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Corina Popescu – CEO Electrica, Adrian Volintiru – CEO Romgaz, Franck Neel- membru al Directoratului responsabil pentru activitatea Downstream Gas OMV Petrom, Ramona Jurubita – country managing partner KPNG, Carmen Neagu – director EnergoBIT, Dragos Anastasiu – presedinte Eurolines Romania Group, Luisiana Dobrinescu – specialist in fiscalitate si antreprenorul Camelia Sucu. Conferinta va fi moderata de Adrian Maniutiu – fondator EM360. Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca este, de asemenea, asteptat sa deschida seria conferintelor.

La inceputul conferintei vor sustine prezentari reprezentantii organizatorilor, Cristina Chiriac – presedinte CONAF si Franck Neel – presedinte Federatia Patronala Petrol si Gaze (FPPG).

“La ora actuala putem vorbi de o criza serioasa a fortei de munca care afecteaza atat antreprenorii romani, cat si investitorii straini indiferent de domeniul de activitate. Studiile recente privind ocuparea fortei de munca demonstreaza ca Romania se confrunta cu diferente considerabile in functie de sex, varsta si nivelul de studii atins. Daca coroboram toate acestea cu rata natalitatii si migratia fortei de munca rezulta o perspectiva sumbra pentru urmatorii ani si tocmai de aceea CONAF sustine necesitatea adoptarii a unor masuri care sa conduca la stoparea declinului demografic si reducerea deficitului de forta de munca”, spune Cristina Chiriac, presedinte CONAF.

“Fara forta de munca adecvata, totul devine incredibil de dificil, nuantele de eficienta si intreprinderile sunt mai putin relevante. Actuala criza de resurse umane din Romania este rezultatul a peste 20 de ani de schimbari structurale profunde. FPPG se angajeaza sa ramana un partener puternic si sa contribuie in mod hotarat la gasirea de solutiilor astazi pentru a raspunde nevoilor de maine”, declara Franck Neel, presedinte FPPG.

Concluziile acestor discutii se vor concretiza intr-un Memorandum of Understanding, agreat si sustinut de toti participantii la dezbateri.

Conferinta Pactul Pentru Munca va avea loc miercuri, 11 septembrie 2019, ora 09:30, la Cluj-Napoca, Hotel Opera Plaza, sala Cristal. Participarea este gratuita, iar inscrierile se pot face accesand pagina de internet www.conaf.ro sau pe adresa de mail: conferinte@conaf.ro

Confederatia Patronala din Romania are ca obiectiv sustinerea si promovarea antreprenoriatului feminin si reprezinta interesele a noua organizatii economice si sociale avand ca scop apararea drepturilor si intereselor economice, sociale, financiare, juridice si culturale ale femeilor de afaceri in relatiile cu autoritatile publice si dezvoltarea unor relatii de afaceri.

Federatia Patronala Petrol si Gaze (FPPG) este membru fondator al Confederatiei Patronale Concordia, singura confederatie patronala romaneasca afiliata la International Organization of Employers si Business Europe si militeaza pentru responsabilitatea companiilor in ceea ce priveste siguranta, sanatatea si securitatea operatiunilor si a personalului.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord