Trend
Chic Elite
Sorteaza
Chic Me
Cel mai nou articol
 
Citeste…
septembrie 22, 2022

Fata in fata cu propria umbra

“Ceea ce nu este recunoscut nu  poate fi vindecat.” Sf. Grigore de Nazianz

O fata distorsionata. Gura deschisa intr-un oval al disperarii. Palmele strans lipite de urechi. Strigatul asurzitor care razbate din tabloul iconic al lui Edvard Munch reflecta socul, teama si disperarea cu care se poate confrunta omul. 

Pentru mine, acest strigat este al celui care ajunge sa (intre)vada ceea ce nu vrea sa stie despre sine si ceea ce nici altii nu trebuie sa stie. Este strigatul celui care ajunge sa stea fata in fata cu propria “umbra.”

Ca sa intelegem ce este umbra, in A Little Book on the Human Shadow, Robert Bly ne [...]

57
 
Citeste…
septembrie 9, 2022

Andrada Rezmuves: „Fara femei, n-ar mai exista lumea, nu-i asa?!”

In primul rand, Andrada, as vrea sa-ti multumesc ca ai fost de acord sa stam de vorba. La Chic Elite sustinem femeile si proiectele lor, indiferent de domeniu, desi – trebuie sa marturisesc – in ultima perioada mi-a facut placere sa descopar cat mai multe scriitoare contemporane. In acest context, am intalnit destul de des numele tau, caci esti cunoscuta si apreciata de cititori. Si, inainte de a porni tirul intrebarilor, te rog sa-mi permiti sa te felicit pentru cea mai noua aparitie editoriala, romanul „In brate straine” publicat la editura Petale Scrise.

Buna! Eu va multumesc pentru ca v-ati gandit la mine! Ma bucur sa „fiu aici”! Multumesc [...]

18
 
Citeste…
iunie 8, 2022

Daniela Faur: „Acum avem o voce. Ar fi bine sa invatam sa o folosim, pentru ca nu va vorbi nimeni altcineva in locul nostru”

Fantasy, literatura erotica,… imaginatia nu are limite, in timp ce fiecare dintre cartile tale beneficiaza de o poveste interesanta. Ce a fost mai intai?

Am crescut cu literatura fantasy, asa ca nu m-am mirat ca prima poveste care a incoltit in mintea mea a fost una fantastica. S-a intamplat acum mai bine de zece ani, cand m-am pomenit efectiv visand cu ochii deschisi pe strada. Mi-am imaginat actiunea, personajele principale, intrigi si secrete. A fost ca si cum mi se derula un film in fata ochilor, zi dupa zi. Cand povestea a luat amploare, am inceput sa astern cuvintele pe foaie, asa cum am stiut la acea vreme, pentru ca pur si simplu nu am dorit sa uit ceva din [...]

13
 
Citeste…
aprilie 16, 2022

Iulia-Florentina Paciurea: „Nu as renunta la scris nici daca as fi nevoita sa o fac sub un pseudonim masculin, asa cum au facut-o surorile Bronte, Mary Ann Evans ori Violet Paget”

Roman sau poezie?

Ambele. Scriu proza cand sunt calma, linistita, vesela chiar, si scriu poezie intr-un ritm alert, atunci cand intampin greutati in viata de zi cu zi, cand sunt suparata, speriata, emotionata… Este ca si cum proza ar sosi dintr-un loc al dorintei, al pasiunii, iar poezia dintr-un loc al nevoii de eliberare.

Cum a inceput aventura in „mestesugul blestemat si fericit al cuvintelor”? (Tudor Arghezi)

Imi place mult citatul! Il folosesc ca motto, pe site-ul meu de pe wordpress, atunci cand am decis ca nu ma pot exprima doar pe retelele de socializare si am simtit nevoie sa am inca o pagina, pe care sa o simt mai… a mea. [...]

303
TOP 5
Chic Elite
Sorteaza
 
1
Iulia-Florentina Paciurea: „Nu as renunta la scris nici daca as fi nevoita sa o fac sub un pseudonim mascul...
 
2
Maria Bertoldo Stocheci : „Din pacate, traim intr-o societate inca patriarhala, in care femeile, daca vor s...
 
3
Monica Ramirez: „Intr-o lume care si-a pierdut total busola normalitatii, adevarata aroganta e sa mergi mai...
 
4
Marietta Dobrin: „Carti, borcane cu dulceata si cimbru. Cam asa arata valiza mea la plecarea din tara”
 
5
Cathya MP: „Barbatii se considera sexul puternic, dar adevarata putere sta in mainile femeii de langa ei”