Trend
Chic Elite
Sorteaza
Chic Me
Cel mai nou articol
 
Citeste…
septembrie 22, 2022

Fata in fata cu propria umbra

„Ceea ce nu este recunoscut nu  poate fi vindecat.” Sf. Grigore de Nazianz

O fata distorsionata. Gura deschisa intr-un oval al disperarii. Palmele strans lipite de urechi. Strigatul asurzitor care razbate din tabloul iconic al lui Edvard Munch reflecta socul, teama si disperarea cu care se poate confrunta omul. 

Pentru mine, acest strigat este al celui care ajunge sa (intre)vada ceea ce nu vrea sa stie despre sine si ceea ce nici altii nu trebuie sa stie. Este strigatul celui care ajunge sa stea fata in fata cu propria “umbra.”

Ca sa intelegem ce este umbra, in A Little Book on the Human Shadow, Robert Bly ne propune un exercitiu [...]

2
 
Citeste…
septembrie 9, 2022

Andrada Rezmuves: „Fara femei, n-ar mai exista lumea, nu-i asa?!”

In primul rand, Andrada, as vrea sa-ti multumesc ca ai fost de acord sa stam de vorba. La Chic Elite sustinem femeile si proiectele lor, indiferent de domeniu, desi – trebuie sa marturisesc – in ultima perioada mi-a facut placere sa descopar cat mai multe scriitoare contemporane. In acest context, am intalnit destul de des numele tau, caci esti cunoscuta si apreciata de cititori. Si, inainte de a porni tirul intrebarilor, te rog sa-mi permiti sa te felicit pentru cea mai noua aparitie editoriala, romanul „In brate straine” publicat la editura Petale Scrise.

Buna! Eu va multumesc pentru ca v-ati gandit la mine! Ma bucur sa „fiu aici”! Multumesc frumos! Romanul de [...]

1
 
Citeste…
iunie 9, 2022

Meg Ciurchea: „Femeia este putere”

„Cultura inseamna frumusete. Pentru cei care vad dincolo de aparente.” Mi-a placut tare mult motto-ul generosului tau site „Meg Ciurchea si prietenii”, asa ca te rog sa-mi spui totul despre acest nou proiect online. De ce „si prietenii”?

Meg Ciurchea

„Cultura inseamna frumusete” este un proiect pe care il coc de sase ani. L-am inceput si denumit asa pornind de la un simplu considerent: un om care citeste (orice: un articol, o poveste, o carte, un tratat de medicina naturista etc.) este un om frumos si astfel poate ajunge sa vada dincolo de aparente.

Din pacate, in zilele noastre, din ce in ce mai putini oameni citesc, iar sistemul de invatamant este [...]

1
 
Citeste…
aprilie 16, 2022

Iulia-Florentina Paciurea: „Nu as renunta la scris nici daca as fi nevoita sa o fac sub un pseudonim masculin, asa cum au facut-o surorile Bronte, Mary Ann Evans ori Violet Paget”

Roman sau poezie?

Ambele. Scriu proza cand sunt calma, linistita, vesela chiar, si scriu poezie intr-un ritm alert, atunci cand intampin greutati in viata de zi cu zi, cand sunt suparata, speriata, emotionata… Este ca si cum proza ar sosi dintr-un loc al dorintei, al pasiunii, iar poezia dintr-un loc al nevoii de eliberare.

Cum a inceput aventura in „mestesugul blestemat si fericit al cuvintelor”? (Tudor Arghezi)

Imi place mult citatul! Il folosesc ca motto, pe site-ul meu de pe wordpress, atunci cand am decis ca nu ma pot exprima doar pe retelele de socializare si am simtit nevoie sa am inca o pagina, pe care sa o simt mai… a mea. [...]

262
TOP 5
Chic Elite
Sorteaza
Try a different filter