Trend
Chic Elite
Sorteaza
Chic Life
Cel mai nou articol
 
Citeste…
august 10, 2022

„Cruciada copiilor”, o comedie captivanta despre noile generatii si schimbarile climatice

Prezentat la Cannes in sectiunea Cinema for the Climate, Cruciada copiilor / La Croisade, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independenta Film in cinematografe din 12 august, vorbeste cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntam: schimbarile climatice si lumea pe care o lasam generatiilor urmatoare.

Regizorul si actorul Louis Garrel, alaturi de partenera sa de viata, Laetitia Casta, si Joseph Engel, actorii cu care a lucrat si la lungmetrajul sau anterior, Un om fidel / A Faithful Man (2018), revine cu un film descris de reprezentantii festivalului de la Cannes drept „O fictiune in care copiii preiau initiativa pentru a proteja [...]

4
 
Citeste…
august 9, 2022

L.M. Aria: „Cred in egalitate si in femei independente”

Iti multumesc ca ai acceptat sa raspunzi intrebarilor noastre. Am stat de vorba cu multe autoare contemporane si-mi face placere sa aduc in atentia comunitatii Chic-Elite noi nume, noi carti, noi proiecte editoriale.

Multi scriitori aleg, din diferite motive, sa scrie sub pseudonim. Tu de ce ai optat pentru aceasta varianta? Avantaje? Dezavantaje?

Buna, in primul rand, si iti multumesc pentru prilejul oferit! Pseudonim – motivul principal pentru care am optat pentru aceasta varianta este acela ca scriu mult mai lejer cand numelui meu nu i se atribuie o fata, iar viata personala mi-o pastrez intacta. Un alt motiv pentru care stau in umbra este acela ca nu-mi [...]

11
 
Citeste…
iunie 19, 2022

„Oameni necunoscuti ne-au dat apartamentul lor, complet gratuit. Locuim aici de patru luni”

Am discutat cu o refugiata ucraineana din Romania, despre situatia actuala si cum razboiul a afectat vietile tuturor.

Buna seara, R.A.! Multumesc ca ti-ai luat din timp ca sa imi raspunzi la o serie de intrebari pe un subiect atat de sensibil. Stiu ca viata ta s-a schimbat foarte tare si ca probabil esti foarte ocupata, deci sunt mai mult decat incantata sa te am aici. Pentru inceput, spune-mi cate ceva despre tine. De unde esti, cum a fost viata ta inainte de razboi. Ce planuri pentru viitor ai avut… Poti vorbi deschis despre orice esti dispusa sa impartasesti cu noi.

Salut! Ma numesc R., sunt casnica, recent am lucrat ca agent imobiliar. Eu si sotul meu [...]

91
 
Citeste…
iunie 12, 2022

Cathya MP: „Barbatii se considera sexul puternic, dar adevarata putere sta in mainile femeii de langa ei”

Draga Cathya, cum ti-ai descoperit pasiunea pentru scris?

In primul rand, multumesc pentru invitatie si, ca fapt divers, chiar ma gandeam acum cateva zile daca povestea mea ar trebui spusa si daca va motiva tinerii sa-si gaseasca intotdeauna puterea sa zboare, chiar daca li se taie aripile. Asa ca in acest interviu vreau sa dezvalui adevarata poveste despre mine, fara sa ma mai ascund.

Cat despre descoperirea pasiunii mele de a scrie, pot sa spun ca mai mult m-a gasit ea pe mine. De mic copil imi placea sa creez, insa arta in Romania este considerata, din pacate, „hobby-ul muritorilor de foame” si majoritatea suntem constienti ca acest stereotip [...]

136
TOP 5
Chic Elite
Sorteaza
 
1
Iulia-Florentina Paciurea: „Nu as renunta la scris nici daca as fi nevoita sa o fac sub un pseudonim mascul...
 
2
Maria Bertoldo Stocheci : „Din pacate, traim intr-o societate inca patriarhala, in care femeile, daca vor s...
 
3
Monica Ramirez: „Intr-o lume care si-a pierdut total busola normalitatii, adevarata aroganta e sa mergi mai...
 
4
Marietta Dobrin: „Carti, borcane cu dulceata si cimbru. Cam asa arata valiza mea la plecarea din tara”
 
5
Cathya MP: „Barbatii se considera sexul puternic, dar adevarata putere sta in mainile femeii de langa ei”