Citesti acum…
Baylab: un nou format, experienta educationala de top

Baylab: un nou format, experienta educationala de top

de  redactiamai 7, 2019

Baylab – Laboratorul de Stiinte Bayer – isi redeschide portile incepand din 6 mai, in Romania si Republica Moldova. Formatul editiei de anul acesta, in premiera la nivel national, le ofera elevilor din invatamantul primar si gimnazial oportunitatea de a lua parte la o experienta educationala de top. Inscrierile se pot face pe site-ul proiectului, www.baylab.bayer.ro, iar participarea este gratuita.

 Noutati la editia din 2019
  • Un concept inovator, cu sesiuni de experimente dedicate claselor I – IV si cursuri de prim-ajutor, dedicate claselor V – VIII;
  • Parteneriate noi, care duc misiunea Baylab si mai departe: Asociatia Caravana cu Medici si Crucea Rosie Romana – Filiala Timis sustin cursurile de prim ajutor, oferind micilor salvatori informatii pretioase, ce pot salva vieti;
  • Ateliere speciale organizate in cadrul MagiCAMP, pe perioada taberelor de vara.
Cand si unde poate fi vizitat laboratorul?
  • Bucuresti – 6 – 17 mai 2019, la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bld. Marasti, nr. 59
  • Cluj-Napoca – 6 – 10 mai 2019, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, Calea Manastur, nr. 3-5
  • Timisoara – 6 – 10 mai 2019, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara, Calea Aradului, nr. 119
  • Constanta – 13 – 17 mai 2019, la Universitatea Ovidius, Aleea Universitatii, nr. 1
  • Iasi – 13 – 17 mai 2019, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad, Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3
  • Chisinau – 20 – 24 mai 2019, la Universitatea Agrara de Stat din Moldova, Str. Mircesti, nr. 42
Educatie, sanatate, agricultura – prioritati pentru viitor

Conceptul Baylab 2019 isi propune sa aduca in atentia celor mici teme esentiale: educatia si bucuria de a descoperi lumea prin joc, sanatatea si modul in care cunostintele de prim-ajutor de baza pot face diferenta in situatii limita, agricultura si rolul fundamental pe care il au plantele in viata noastra. Astfel Baylab devine un proiect educational complex, perfect adaptat asteptarilor tuturor beneficiarilor – elevi, parinti si cadre didactice.

„In fiecare zi, elevii petrec cel putin 4 ore la scoala – suficient pentru ca graba, neatentia sau amuzamentul sa ii puna fata in fata cu o situatie de prim-ajutor. Statisticile ne confirma aceasta ipoteza: unul din 5 accidente rutiere are loc langa o scoala. Solutia? Pregatirea lor pentru un astfel de context. Initiativa Baylab este un pas curajos inainte − educatia medicala si cursurile de prim ajutor le dau copiilor capacitatea de a isi invinge teama si, de ce nu, de a salva viata unui coleg sau a oricarei persoane dragi”, a spus Conf. Dr. Mihai Craiu, Medic pediatru, fondator al Spitalului virtual pentru copii.

In cadrul cursurilor, voluntarii Asociatiei Caravana cu Medici si Crucea Rosie Romania – Filiala Timis ii vor invita pe cei mici sa isi imagineze cateva scenarii posibile si sa exerseze manevrele corecte ce trebuie realizate pana la sosirea echipajului de prim-ajutor. „Spunem adesea ca sanatatea este bunul cel mai de pret si, prin actiunile pe care le organizam in cadrul Asociatiei, ne propunem sa schimbam in bine calitatea vietii oamenilor, dandu-le acces la consultatii medicale de specialitate si informatiile de care au nevoie. Astfel, extinderea parteneriatului nostru cu Bayer Romania a venit in mod firesc si ne bucuram sa putem fi parte din Baylab si sa ii ajutam pe elevi sa ia deciziile corecte, la momentul potrivit”, adauga Dr. Mihai Ranete, Presedintele Asociatiei Caravana cu Medici.

Despre stiinta, cu zambetul pe buze, la MagiCAMP

Locul stiintei nu este numai in manualele scolare, ci oriunde exista micuti dornici sa o descopere si sa o puna in valoare. Astfel, ateliere speciale Baylab vor fi organizate in cadrul taberelor MagiCAMP, desfasurate in perioada vacantei de vara.

Melania Medeleanu, fondator MagiCAMP: „Cum apare curcubeul? De ce au norii atatea culori? Uneori primesc astfel de intrebari de la copiii pe care-i intalnesc si mi-am dorit mereu sa fie cineva care sa imbrace explicatia stiintifica in hainele cele mai haioase si mai usor de inteles de catre cei mici. Ma bucur mult ca Baylab a gasit calea de a-i imprieteni pe copii cu stiinta si abia astept sa-i aud pe traineri anul acesta in MagiCAMP in fata avalansei de inevitabile si fascinante intrebari cu care copiii vor tabari pe ei”.

Baylab a fost lansat de catre Bayer Romania in anul 2014, cu scopul de a trezi interesul copiilor fata de stiinta si invatare in sens larg. Evenimentul organizat in Romania si in Republica Moldova contribuie la atingerea obiectivului asumat de Bayer la nivel gobal – 1.000.000 de copii interesati de stiinta pana in 2020.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord