Citesti acum…
“Am mare respect pentru energia feminina”

“Am mare respect pentru energia feminina”

de  Dana Tudorianuarie 4, 2016

l.articolPoate cel mai cunoscut personal finance coach din Romania, Liviu Pasat va sustine, ca mentor, membrele comunitatii Chic-Elite, in provocarile acestora legate de bani. Doamnelor, daca v-ati pus pe lista obiectivelor pe 2016 sa aduceti prosperitatea in viata voastra, va invit sa va inscrieti pe grupul de mentorat Managementul banilor si sa il cunoasteti mai bine pe Liviu Pasat, din interviul pe care ni l-a acordat.

L-am auzit prima oara pe Liviu Pasat (unul dintre foarte putinii coachi din Romania specializati in personal finance coaching) la un work-shop organizat in cadrul evenimentului de afaceri Business Days, cu ocazia lansarii cartii sale “Obiceiuri care fac toti banii”. De obicei, mintea mea respinge automat orice continut care promoveaza in mod direct ceva, chiar daca este vorba despre o carte, un blog sau un program de dezvoltare personala. De aceasta data, nu a fost cazul. Cum ar putea fi altfel cand cineva iti vorbeste cu pasiune si incredere despre ce are cel mai bun de oferit in plan profesional?

Ce inseamna un mentor, din perspectiva ta?

Un om care are genul de experienta de care ai nevoie ca sa te ghideze spre ceea ce iti doresti.  Un om care poate sa iti spuna de ce anume sa te feresti, ce resurse ai avea nevoie, ce ai putea sa faci mai bine si asta in principiu pentru ca a trecut pe-acolo.

In cazul evolutiei tale profesionale, ce rol au avut mentorii? Cum i-ai gasit? 

Mentorii mei au avut cel mai mult impact a ma ghida sa imi aleg calea.  Sa imi ascult vocea dorintelor si sa o urmez. Si bineinteles ca am copiat multe dintre uneltele lor.

Ai avut mentori si pentru dezvoltarea personala? Daca da, ce impact au avut acestia asupra ta?

Da, bineinteles. Tony Robbins e unul dintre ei. Cand am fost prima data la Londra la seminarul UPW (Unleash the Power Within) mi-am zis ca eu asa as vrea sa tin seminarii. Si ca tip de continut, si ca tip de energie si de interactiune cu participantii.

Esti permanent conectat la antreprenori de succes. Ce observi la ei, din perspectiva existentei sau lipsei mentorilor in viata lor?

Antreprenorii de succes nu se opresc niciodata din invatat. Tot timpul cauta sa imbunatateasca lucrurile. De exemplu Felix Patrascanu, de la Fan Curier, imi spunea ca atunci cand merge in vacanta (in Franta de exemplu) se  uita sa vada cum lucreaza curierii, ce unelte folosesc, cum sunt ambalate pachetele, cum comunica agentii. Au deja in sange chestia asta. Asta inseamna maiestrie – sa gasesti mereu un alt nivel si mai sus, al experientei tale.

Unde cauti in prezent inspiratie pentru dezvoltarea ta?

Inspiratia e de mai multe feluri. Dar majoritatea surselor mele sunt pe piata de afara, din State. Tony Robbins, Deepak Chopra, Frank Kern, Geshe Michael Roach, Dan Kennedy, Jeff Walker – asta ca sa numesc doar cativa din mai multe domenii.

Poti mentiona o situatie in care ai observat pe cineva inflorind, datorita faptului ca a avut un mentor aproape?

Un exemplu in cazul business-urilor o poti vedea la Buzzle.ro, un start-up cu o platforma de cursuri online si offline si la Gabi Uvuleanu, care a avut sustinere nu doar financiara, ci si privind modul de abordare, resursele pe care sa le acceseze, mediul in care sa stea, etc.

Care sunt principalele lectii pe care le-ai primit avand un mentor?

Cred ca una din cele mai importante lectii e ca trebuie sa ai o ancora puternica in viata ta interioara. Sa stii sa iti gestionezi emotiile, gandurile si sa fii orientat catre a a crea valoare pentru ceilalti. Sunt aspecte pe care le-am tot vazut si le-am preluat. Si le dau mai departe.

Ai participat la cinci editii ale conferintelor tinute de Tony Robbins. Ne poti spune cateva recomandari retinute aici, pe care le-ai aplicat si care au functionat?

Am o multime de lucruri pe care le-am preluat de la Tony. Pe unele le spune, pe altele le ghicesti cand stai mai mult in preajma lui. De exemplu: tot timpul, inainte de a face ceva, sa stii cat mai bine ce vrei si de ce! Si sa cauti sa ai ceea ce se numeste „constant and never ending improvement” – adica maiestrie.

De ce ai ales sa fii mentor in comunitatea Chic-Elite?

Pentru ca personal am un mare respect pentru energia feminină. Cu cat sunt mai multe femei care sa aiba un sprijin in ceea ce isi doresc sa realizeze, cu atat o sa fie mai bine pentru toata lumea. Si la noi, dar si global vorbind!

Care sunt valorile tale si ce iti propui sa le transmiti mai departe celor care se vor alatura grupului de discutii pe care il vei mentora pe Chic-Elite?

Pentru mine cea mai importanta valoare e spiritualitatea. Vreau sa transmit ca inainte de toate e important sa te conectezi la acel punct imuabil, fix, din tine pe care te poti sprijini indiferent de anotimp. Poti sa ii spui Gratie divina, Forta Univesala, Univers, Eu Superior, Dumnezeu… cum vrei tu.

Apoi ca succesul vine cel mai simplu cand esti recunoscator pentru ce ai.

Iar pe urma ca e foarte important sa stii cat mai precis ce vrei si, ca sa obtii ce vrei, trebuie sa creezi valoare in viata celorlalti.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
100%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord