Citesti acum…
Ai grija de cuvinte, ai grija de tine!

Ai grija de cuvinte, ai grija de tine!

de  redactiaianuarie 27, 2017

cuvinteleAnxietatile, frustrarile, nemultumirile se pot transforma foarte usor intr-o flecareala fara de sfarsit a mintii. Tentatia de a duce vorba de colo colo, de a gasi tapi ispasitori, de a judeca, critica, ataca poate fi puternica. Gandurile de atac sunt un pacat dulce, precum mancarea de tip fast-food, caruia multi ii cad in plasa. E ca si cum sa te legi de unul si de altul, sa ridici tonul, sa arunci cuvinte incarcate de virulenta (judecata) este o cale seducatoare de a trai si de a te arata cat de grozav esti facandu-i mici pe altii. Si din cand in cand ne place asta, cum din cand in cand ne place sa mancam fast food…

Insa…

Un gand de atac este, in definitiv, o arma indreptata inspre tine. Daca-l hranesti, te agati de el, crosetezi cu el povesti peste povesti, gandul de atac este mediul din care traiesti si creezi mai departe realitate. Nu e ca si cum ceilalti stau in el, atata vreme cat il lasi sa traiasca in mintea ta. Si tot ce lasi sa traiasca in mintea ta este ceea ce alegi sa manifesti.

Crezand ca e doar un gand impotriva cuiva, gasindu-ti si argumente pentru a-l pastra (tu ai dreptate si celalalt nu) si functionand din el, ca si cand il iei de la tine si i-l dai celuilalt, uiti de unde pleaca gandul, cine este sursa, si cine va primi in final in viata sa rezultatul acestei alegeri de a pastra gandul. Uiti ca acolo, afara, e doar imaginea ta si nu faci decat sa lovesti in ea. Deci in tine.

Sa crezi ca sanctionezi pe altcineva cu gandul si cuvantul tau, e ca si cand tu bei otrava si astepti sa i se faca rau celuilalt. Asadar, calea prin care creezi pace si armonie este calea renuntarii la gandurile/cuvintele de atac.

Citeste aici articolul integral semnat de Nicoleta Svarlefus.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord