Citesti acum…
69% dintre copii – martorii unei situatii de cyberbullying

69% dintre copii – martorii unei situatii de cyberbullying

de  redactiaoctombrie 3, 2018

Pe 15 septembrie a avut loc la Bucuresti evenimentul Copilul meu si tehnologiile. Oportunitati si riscuri. Organizat de English Kids Academy si International House, evenimentul a adus laolalta un numar impresionant de parinti interesati de subiectul tehnologiei in viata copilului lor.

Evenimentul a fost moderat de Virgil Iantu si i-a avut ca vorbitori pe:

 • Mihai Laurentiu Ganj – Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant in Dezvoltarea Relatiilor Umane si Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda
 • Georgiana Rosculet – Coordonator Programe Educationale „Salvati Copiii”
 • Raluca Teleanu – Doctor Neurochirurg, Director al Sectiei de Neurologie a Spitalului Victor Gomoiu
 • Christian Ciocan – Comisar Sef Politia Romana, Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii

Evenimentul a pus pe agenda parintilor informatii importante si relevante despre pericolele, dar si oportunitatile pe care le poate aduce tehnologia in viata copilului lor, avand in vedere ca, datorita acesteia, se dezvolta noi discipline, ce ofera slujbe de viitor, cu salarii atractive, precum: digital design, computer science, specializari in industria cinematografica, a publicitatii, securitatii s.a.

De la intrebari legate de varsta de la care copilul poate sau trebuie sa aiba acces la tehnologie si internet, de la aspecte care tin de sanatatea sa fizica in raport cu tehnologia, pana la informatii legate de dezvoltarea si cresterea copilului sau despre oportunitati de cariera. Riscurile nu au fost lasate deoparte, iar statisticile sunt ingrijoratoare. Conform unui studiu realizat de Salvati Copiii, 69% dintre copii au fost martorii unei situatii de cyberbullying, 33% spun ca au văzut imagini cu caracter sexual online si 5% ca li s-a solicitat o fotografie sau o înregistrare video in care sa isi arate partile intime.

Ar trebui sa permit copilului meu adolescent sa petreaca timp nesupravegheat pe internet?

Specialistii incurajeaza o relatie deschisa intre parinti si copil, bazata pe comunicare si incredere reciproca. Cu toate acestia, tot ei avertizeaza ca pana la o varsta la care poate decide pentru el, copilul trebuie supravegheat, intr-un fel sau altul, atunci cand foloseste internetul. Nu in ultimul rand, nu se recomanda accesul la tehnologie (utilizarea telefonului, a tabletelor, a calculatorului sau chiar a televizorului) inainte de varsta de 3 ani, pentru a-i asigura acestuia o dezvoltare sanatoasa si armonioasa, din punct de vedere emotional.

Riscurile internetului**

 • Utilizarea de informatii eronate
 • Infectarea sistemelor cu programe de tip malware
 • Incalcarea drepturilor de autor
 • Hartuire, abuz, santaj online
 • Pornografie infantila
 • Trafic de persoane
 • Fraude
 • Furt de identitate
 • Dependenta

Evenimentul Copilul meu si tehnologia. Oportunitati si riscuri face parte din seria evenimentelor #conferinteleEKA, o serie de evenimente socio-educative, un concept unic care vine in sprijinul parintilor cu instrumentele necesare pentru a crea o relatie deschisa intre copil si parinte, precum si pentru a ajuta la dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Cum intretin relatia cu copilul meu adolescent?

Adolescenta este o perioada dificila din viata fiecarui parinte si, cu siguranta, din viata fiecarui copil aflat in plina ascensiune. Obstacolele nu trebuie sa fie neaparat de netrecut, de aceea este incurajata o relatie deschisa de comunicare intre parinte si copil. Este bine de stiut ca in perioada adolescentei relatiile dintre parinti si copii se racesc deseori, iar acest aspect poate avea un impact negativ asupra dezvoltarii tinerilor. English Kids Academy va invita sa aflati mai multe intr-un nou eveniment marca #conferinteleEKA: Reusita copilului meu adolescent – care sunt solutiile in astfel de cazuri, cum putem aborda relatia cu adolescentul la liceu, ce abilitati se pot dezvolta cu ajutorul nostru pentru maturitate sau ce mai putem face, atunci cand credem ca nu mai e nimic de facut. Detalii aici, evenimentul va avea loc pe 16 noiembrie.

Despre English Kids Academy

English Kids Academy este divizia International House specializata in predarea limbii engleze pentru copii. English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregatire a profesorilor in predarea limbii engleze pentru copii si adolescenti, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.

*Conform Institutului de Prevenire a Criminalitatii, Studiul „Siguranta Copiilor in mediul online”, 2017

**Date English Kids Academy

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord