Citesti acum…
Mikhail Baryshnikov a ajuns la Festivalul de la Sibiu

Mikhail Baryshnikov a ajuns la Festivalul de la Sibiu

de  redactiaiunie 14, 2017

Unul dintre invitatii speciali ai FITS 2017, Mikhail Baryshnikov, a ajuns inca de luni, 12 iunie, in Sibiu, nerabdator sa urmareasca o parte dintre spectacolele programate in festival. A aplaudat spectacolul „Vertigo 20” creat de coregrafa Noa Wertheim si s-a intalnit cu Presedintele FITS, Constantin Chiriac.

Impresionat de festival

„Sunt impresionat de acest festival, e chiar mai mare decat la Edinburgh, am observat ca intregul oras e implicat. Arta pentru oameni si oameni pentru arta, cu atat de multi artisti tineri, dar si mai in varsta ca mine. Astept cu nerabdare sa fiu pe scena aici, dar si sa vad cat mai multe alte spectacole”, a declarat Mikhail Baryshnikov. Cat despre motto-ul editiei XXIV a FITS, artistul a transmis: „Arta e ca o boala, ca jocul de golf. (…) Cred ca dragostea si arta sunt cuvinte care se potrivesc manusa. Nu poti practica arta cu ura”.

Pe 13 iunie a inceput si sectiunea speciala de circ contemporan, cu spectacolul-eveniment „Perfectiunea imperfectiunii”, in care vulnerabilitatea unei echipe de acrobati profesionisti a fost pusa in valoare de scenografia minimalista. Momentele de suspans combinate cu senzational au facut deliciul publicului aflat la Sala Thalia.

Sezonul israelian a continuat cu „Yama”, al doilea spectacol pregatit de Vertigo Dance Company, o reprezentatie plina de inspiratie care a explorat amprenta ecologica umana, dependenta si capacitatea de regenerare, prin urmarirea sursei fiecarei miscari si efectul pe care aceasta o are asupra mediului. Publicul a primit, din nou, cu bucurie si entuziasm echipa de dansatori condusa de Noa Wertheim, rasplatindu-le actul artistic cu aplauze prelungite.

Iubirea – celebrata pe strazile orasului

Iubirea a fost la loc de cinste si pe strazile orasului, pe care seara le-a gasit pline de oameni dornici sa se bucure alaturi de artistii itineranti. „Din ograda, hai-hui pe strada!”, „Farmecul carnavalului” sau „Dansul dragonului” au fost reprezentatiile care au adus multe zambete pe chipul publicului prezent.

In cea de-a sasea zi de festival, Fanfara de la Cozmesti va rasuna pe Pietonala Nicolae Balcescu, iar Pulcinella, vestitul personaj commedia dell’arte, va fi in parada in acelasi loc. Circul contemporan, prin „Chiar…fara cuvinte!”, si dansul israelian al companiei Kibbutz Contemporary Dance Company fac parte din seria spectacolelor indoor, alaturi de reprezentatii ca „Taina sufletului”, „Fetele poloneze” sau „Singuratatea lui Dumnezeu in oameni”.

Accesul publicului la evenimentele de strada programate in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise la Agentia Teatrala din Sibiu, str. Nicolae Balcescu nr. 17, in urmatorul interval: zilnic, de la ora 9:00 – 20:00, pana in data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achizitionate si online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reteaua nationala a magazinelor Germanos, Orange si Vodafone, Librariile Humanitas si Carturesti.

Programul de spectacole al Festivalului International de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificari, iar varianta actualizata a acestuia va fi disponibila in timp util pe www.sibfest.ro.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord